Accés directe als continguts Anar a l'inici de la pàgina Accés directe al sistema de navegació Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat Cercador d'ocupació Mapa web
SOC
Servei d'Ocupació de Catalunya

Notícies« Tornar al llistat de notícies

17/02/2017

Balanç de la Garantia Juvenil

Prop de 20.000 joves inscrits al programa ja estan treballant

Un total de 19.940 persones joves inscrites al programa europeu Garantia Juvenil ja estan treballant i donades d’alta a la Seguretat Social. Fins ara, 55.803 joves s’han inscrit a Catalunya a la Garantia Juvenil, dels que 43.259 han participat en alguna actuació del SOC. La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil.
 
Aquestes xifres les ha donat a conèixer la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, juntament amb la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, i el responsable del Programa a Catalunya, Jesús Quiroga.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha assegurat que “els resultats del programa són encara més rellevants si tenim en compte les dificultats que han tingut els joves per inscriure’s al registre de la garantia Juvenil fins tot just fa un mes, tant per la dificultat de complir gran part dels requisits com per la complexitat d’ús de l’aplicatiu de registre”.
 
La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil, dotat amb 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins l’any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.
 
Els serveis oferts als joves es divideixen en tres grups en funció dels objectius: activar les persones joves no ocupades ni integrades en els sistemes d’educació o formació; reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals d’aquest col·lectiu; i incrementar l’emprenedoria dels joves en els sistemes d’educació o formació com a via d’accés al mercat laboral.

Podeu consultar la Nota de premsa